Coniston Limited,
Collingwood House,
Schooner Court,
Crossways,
Dartford,
Kent DA2 6QQ

T > 01322 223231
F > 01322 288453
enquiries@conistonltd.co.uk

Beatrice Place RemodellingPrint Case Study

 

Description:

Value: £1m
Duration: 20 weeks
Quantity Surveyor: Frankham Consultancy
Architect: Frankham Consultancy


This ‘Child and Family Centre’, dedicated to the care of young people with mental health problems, underwent a complete phased refurbishment covering numerous floors of the existing building. The refurbishment package encompassed communal areas, offices, classrooms, social rooms, catering facilities and residential rooms for in-patients.

The project also involved the complete refurbishment and repair of the existing lift and lift shaft.

Beatrice Place was originally a care home for the elderly and required considerable alteration work to meet the NHS Trust standards required for the day and residential care of the children and adults cared for here. The work included the provision of a new sensory room, roof top garden with glazed doors leading into the offices and an outdoor play area with soft play surface.

Both the day-care and residential patients at Beatrice Place (including both Children and adults in the day centre) were in occupation for the duration of the work.
 

[Go Back]